TEQBALL

Bodi del zgodbe slavnih! Poskusi TEQ

TEQBALL je povsem nov šport, ki v Slovenijo prihaja skozi vrata Nogometne hiše zabave. V NHZ od tega športa pričakujemo zelo veliko, saj gre za resnično mešanico doživetja zabave in želje po zmagi. TEQBALL je namenjen tehnično sposobnim igralcem, saj zahteva veliko tehničnega znanja z obvladovanjem žoge. Posebna pravila igre zahtevajo od igralca visoko mero koncentracije in fizičnih spretnosti, saj specifična oblika igralne površine ponuja nešteto priložnosti za »zaplet«.

Sama igra je popolnoma primerna tako za profesionalne nogometaše kot za ljubiteljske navdušence, ki si prizadevajo razviti svoje tehnične veščine, koncentracijo in vzdržljivost na posebej za to prilagojeni mizi.

TEQBALL AMBASADORJI

Christian Katembeu
Francoska nogometna legenda

Carles Puyol
Španska nogometna legenda

Luis Figo
Portugalska nogometna legenda

Nuno Gomes
Portugalska nogometna legenda

William Gallas
Francoska nogometna legenda

Simäo Sambrosa
Portugalska nogometna legenda

Robert Pires
Francoska nogometna legenda

TEQBALL VIDEO

TEQBALL PRAVILA

Teqball se lahko igra z nogometnimi žogami, s tem da je velikost 5 uradna in priporočena. Teqball se lahko zagotovo igra po pravilih, ki jih določijo igralci, vendar so uradna pravila igre zelo preprosta:

  • Žogo je treba vrniti na nasprotnikovo stran na mizo tako, da se jo dotaknete največ trikrat
  • Nasprotnika in opreme se ni dovoljeno dotakniti
  • Žoga se ne sme dvakrat zapored udariti z istim delom telesa
  • V igri si igralca lahko le dvakrat podata žogo. Pri tretjem udarcu mora žoga iti na nasprotnikovo stran.

Zaradi teh pravil je ta šport spektakularen in primeren tudi za profesionalne nogometne ekipe, ki ga lahko izkoristijo v namene usposabljanja. Teqball lahko igrata dva igralca, trije igralci (kanadska dvojka), 4 igralci

(dvojice) ali pa celo več igralcev (igra podobna »Round.the table« v Ping Pongu).

NHZ bo kot pionir tega športa pri nas ustanovila tudi prvi uradni Teqball klub v Sloveniji, smo že v pogovorih o ustanovitvi Teqball zveze Slovenije, saj smatramo, da ima ta šport v našem okolju ogromno potenciala. Po naših načrtih, računamo, da bomo jeseni 2019 že imeli prvo uradno državno tekmovanje, ki bo zgodovinskega pomena za slovenski TEQBALL. Je lahko sezona 2019/2020 prelomna tudi v vaši zgodovini? Se s prijatelji organizirate in ustanovite klub ter morda postanete PRVI TEQBALL PRVAK SLOVENIJE.

Nogometna hiša d.o.o. je tudi uradni distributer TEQBALL-a v Sloveniji, ponujamo vam TEQBALL mize po najboljših cenah.

Kupite si svojo in TEQ-ajte z nami.

Ali si za TEQ?

Še danes si rezerviraj TEQ mizo in ne pozabi na svojega prijatelja.