NOGOMETNI BOWLING

Za vse ljubitelje bowlinga

Igra, ki je v tej, nogometni obliki v Sloveniji še ne poznamo. Novost, ki jo k nam prinaša prav naša Nogometna hiša zabave. Naši obiskovalci se bodo lahko pomerili v nogometni izvedbi te igre, ki navdušuje športne navdušence po svetu. Preizkus spretnosti in koordinacije bodo navdušenje ob igranju te igre dvignili na najvišjo raven.

Si predstavljate »STRIKE« v nogometnem bowlingu?

Bodite prav vi tisti, ki ga boste dosegli že s prvim udarcem…

Spremljamo naše tekmovalce in skupaj z našimi pokrovitelji nagrajujemo najboljše. Z našo NHZ aplikacijo vas bomo redno obveščali o rezultatih najboljših posameznikov, tako, da boste na tekočem, kdo bo »potolkel« vaš najboljši rezultat!

Pravila igre

Splošna pravila igre

Nogometni bowling je igra pri kateri poskušamo z žogo podreti čim večje število kegljev. Žogo se v gibanje spravi z udarcem z nogo. Kegljev je 10. Postavljeni so v trikotno formacijo in sicer tako da je vrh trikotnika usmerjen proti igralcu. V vsakem krogu imamo dve možnosti zbijanja, razen v zadnjem tj. Desetem imamo možnost tri krat zbijati, če v prvem od treh poskusov zbijemo vse keglje. Točke se v vsakem krogu seštevajo, pri tem da če zbijemo vse keglje pridobimo dodatne točke. Zmagovalec je igralec, ki zbere več točk.

Pravila točkovanja

Igro sestavlja deset okvirjev, ki jih imenujemo Frames.

Na začetku vsakega okvirja poskuša igralec s prvim udarcem zadeti vseh deset kegljev. Če mu to uspe, je rezultat t. i. Strike (X) in okvir je zaključen.

Če po prvem udarcu kakšen kegelj še stoji, igralec žogo udari še enkrat. Če mu uspe podreti vse preostale keglje z drugim udarcem, to imenujemo Spare (/).

Strike
(vseh deset kegljev podrtih s prvim udarcem): šteje 10 točk plus bonus točke za keglje, ki jih igralec podre z naslednjima dvema udarcema žoge.
Spare
(deset kegljev z dvema metoma): šteje 10 točk plus število podrtih kegljev s prvim udarcem v naslednjem okvirju.
Split
Postavitev kegljev, ki po prvem metu še vedno stojijo, pri kateri neposredno pred ali med stoječimi keglji eden manjka in je podrt tudi prvi kegelj. To se v okviru označi z rdečo barvo.
Napake
V primeru, da z drugim udarcem ni zadet noben kegelj, se to označi s črtico (-). Rezultat je odprt okvir t.i. Open frame in igralcu zapišemo točke za podrte keglje igranega okvirja.
Foul
Če med metom igralec prestopi črto, se rezultata ne beleži. Če črto prestopi med prvim metom, se keglji postavijo na novo.

Nam želiš pokazati svojo strategijo?

Rezerviraj svoj termin in nam pokaži kaj zmoreš.