NOGOMETNI BILJARD

Taktika, timsko delo, spretnost in zabava

Biljard je v naši hiši dobil povsem nove dimenzije. Krogle so zamenjale nogometne žoge, miza pa je velika, kot še nikoli. Pred vami je zares unikatna izkušnja, ki bo navdušila slehernega ljubitelja nogometa. Natančnost, zbranost in strateško razmišljanje so odlike, ki predstavljajo dobrega igralca.

Pridi in pokaži da imaš tisto, kar je potrebno da postaneš najboljši.

Pravila igre

Splošna pravila igre

Nogometni biljard se igra z vsaj 2 igralcema ali katerim koli drugim številom, po možnosti, naj bi število igralcev bilo sodo število. Lahko igrate 1 na 1 ali ena ekipa proti drugi. Pred začetkom se izbere eden igralec, ki bo prvi udaril belo žogo. Ta udarec se imenuje »Break«, saj »razbije« vseh 15 žog narazen. Prva žoga, ki je bila pospravljena v luknjo, določi igralčeve ali ekipne odtenke žog, ki so lahko pol ali polno obarvane žoge. Ko je odtenek žog določen s prvim zadetkom ene od obeh ekip, je cilj ekipe, da pospravi vse žoge v žepe, preden to naredi druga ekipa. Dokler igralec ali ekipa pospravlja svoje žoge lahko s tem nadaljuje. Le v primeru da igralec ali ekipa zgreši strel, ali zadane nasprotnikovo žogo, preide na potezo nasprotni igralec ali ekipa. Ko igralec ali ekipa pospravi vse žoge svoje barve, mora kot zadnjo pospraviti žogo z številko 8. To pomeni zmago za igralca ali njegovo ekipo. Če osmica pospravite pred vsemi ostalimi žogami svoje barve, izgubite partijo.

Postavitev žog

Trikotni okvir omogoča enostavno pripravo za igro. Samo postavite nogometne žoge v notranjost, dvignite trikotnik in prvi igralec lahko začne z igro. Pravila lahko preprosto prilagodite, na primer štetje dvojnih točk, ko vam uspe odličen strel. Pravila se lahko prilagodijo po želji, tako da je zanimivo za vse.

Nam želiš pokazati svojo strategijo?

Rezerviraj svoj termin in nam pokaži kaj zmoreš.