ARENA SLOVENSKEGA NOGOMETA

Spoznajte vse tiste, ki so pisali slovensko nogometno zgodovino

Ali si lahko predstavljate državo, veliko dobrih 20.000 m² z nekaj manj kot 48.000 registriranih nogometašic in nogometašev ter s svojim 28 letnim samostojnim nogometnim obstojem, kot del evropske oz. svetovne nogometne elite? Ne? No, potem je skrajni čas, da spoznate slovenski nogomet in njegovo bogato zgodovino skozi doživetje, ki vam ga ponuja samo NHZ ARENA SLO NOGOMETA.

Z NAMI V OBOGATENO RESNIČNOST

AR tehnologija omogoča, da uporabnik s pomočjo kamere na mobilni napravi vidi navidezne elemente v realnem prostoru.
Več o AR tehnologiji

Kaj vam ponuja arena?

Znotraj Arene slovenskega nogometa Nogometna hiša zabave ponuja prav posebno doživetje ob predstavitvi najpomembnejših zgodovinskih mejnikov,  ki so obeležili bogato nogometno tradicijo na Slovenskem. Gre za edinstven primer predstavitve nogometne zgodovine v Evropi. V samo predstavitev smo vključili veliko bivših nogometašev, selektorjev, trenerjev, funkcionarjev, reporterjev, skratka vse tiste, ki so pisali slovensko nogometno zgodovino. Na ta način zagotavljamo največjo mero verodostojnosti podatkov, ki jih kot zgodovinska dejstva  predstavimo v Areni slovenskega nogometa.

Edinstven način predstavitve slovenske nogometne zapuščine z uporabo najsodobnejših AR in VR tehnologij omogoča vsem obiskovalcem nepozabno doživetje ob spremljanju razvoja nogometa v Sloveniji. Skozi naš časovni stroj se vračamo v leto 1900, ko so zametki nogometa v Sloveniji začeli vedno bolj odločno posegati v vsakdanjik ljubiteljev tega športa pri nas.

Kaj vam ponuja showroom?

V NHZ SHOWROOMU boste lahko spoznali kako se je razvijal nogomet pri nas, kdo so bili tisti najpomembnejši ljudje, ki so temu športu v Sloveniji dali dodano vrednost, in ga postavili ob bok svetovnim nogometnim velesilam.

Dvakratna uvrstitev na svetovno prvenstvo in ena udeležba na zaključnem turnirju najboljših evropskih nogometnih reprezentanc so največji kolektivni uspehi slovenskega reprezentančnega nogometa. Uspehe slovenskega klubskega nogometa zaznamuje NK Maribor, ki je zagotovo najuspešnejši slovenski nogometni klub v naši novejši nogometni zgodovini. Na svoj račun boste prišli številni ljubitelji posameznih slovenskih nogometnih zvezdnikov, saj se boste samo pri nas lahko spet srečali z Brankom Oblakom, Markom Elsnerjem, Srečkom Katancem, Zlatkom Zahovičem, ter mnogimi drugimi, ki so spisali zgodbe, na katere so lahko mnoge generacije Slovencev ponosne.

Z NAMI V NAVIDEZNO RESNIČNOST

VR tehnologija je računalniško generirana upodobitev realnega prostora.
Več o VR tehnologiji

Kaj vam ponuja hall of fame?

Posebno mesto v našem središču predstavlja NHZ HALL OF FAME, kjer so skozi holograme predstavljeni največji svetovni ambasadorji slovenskega nogometa. Le-ti vas bodo skozi edinstveno AR tehnologijo nagovorili in vam omogočili vpogled v njihovo bogato kariero.

Prav zato je ARENA SLO NOGOMETA obvezni sestavni del vsakokratnega obiska NHZ, saj bo s konstantnimi posodobitvami vsebine ponujala edinstveno doživetje, … vsakič znova!

Prenesi si BREZPLAČNO mobilno aplikacijo